Retour

Nuclear Trainee Program - Kerncentrale Doel

Date de publication : 30/10/2023

Requisition ID : 16401


Nuclear Trainee Program - Kerncentrale Doel

Nucleair Trainee Program Kerncentrale Doel

Welkom bij ENGIE, leider in de energietransitie! Elke dag werken wij energie-efficiënte oplossingen uit en bouwen zo aan een koolstofneutrale toekomst!

De verlenging van onze nucleaire activiteiten in België opent de deur naar ambitieuze projecten en vertegenwoordigt een grote nationale uitdaging. Wij zijn op zoek naar de beste talenten om hieraan bij te dragen.

Voor de kerncentrale van Doel zijn we actief op zoek naar Ingenieurs.

 

Jouw uitdaging als ingenieur in de Kerncentrale van Doel

De Kerncentrale Doel werft jonge ingenieurs aan met een passie voor energie, die gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan in de nucleaire wereld. Zowel wie geïnteresseerd is in engineering als in technisch management op het terrein, krijgt kansen aangeboden in één van onze nucleaire activiteiten.

Je gaat meteen aan de slag op het terrein in één van de hoofddepartementen op de site (Operations, Maintenance, Care of Engineering) en maakt kennis met de praktijk van de ingenieur in een nucleaire werkomgeving.  Dit houdt o.a. in: uiteenlopende operationele opdrachten in O&M,  instaan voor technische (verbeterings)projecten, uitvoeren van opdrachten gericht op een verhoogde performantie in nucleaire veiligheid.

Na een eerste inwerkperiode sluit je in het najaar 2024 aan bij het Nuclear Trainee Program. Via dit intensief opleidingsprogramma vervolmaak je je nucleaire kennis en wordt je opgeleid in de belangrijkste onderdelen van de levenscyclus van onze nucleaire centrales. Het opleidingsprogramma omvat ondermeer: Nuclear fundamentals en nucleaire veiligheid, levensduurverlenging Doel4, Decommissioning, stralingsbescherming, radioactieve afvalstromen, project management, etc. Dit programma geeft je ook de kans om je professioneel netwerk uit te bouwen.

Na het volgen van het Nuclear Trainee Program, krijg je meer gerichte opdrachten toegewezen op het terrein in een van onze departementen of kan je geselecteerd worden om een licentie-opleiding te volgen. De licentie-opleiding duurt ongeveer 18 maanden en leidt je op in het veilig uitbaten, stoppen en starten van de centrale, alsook in het opvangen van eventuele afwijkingen. Dit doe je specifiek door alle kringen en processen van de entiteit Doel 4 te leren kennen. Je leert de theorie ook toepassen op de simulator van Doel 4. Na het behalen van je licentie kan je worden ingezet in een functie als instructeur, wijziging- of testingenieur binnen het departement Operations, of in één van onze andere departementen.

Tot slot krijg je doorheen je hele loopbaan toegang tot diverse opleidingen om jouw soft skills en leadershipcompetenties te versterken.

 

De ideale match

  • je bent burgerlijk of industrieel ingenieur elektriciteit, mechanica, elektromechanica, energie, kernenergie, chemie,…
  • je bent een jong gediplomeerde met maximum 3 jaar werkervaring
  • je bent bereid je te engageren voor een intensieve opleiding die ongeveer 18 maanden tijd in beslag kan nemen
  • je bent dynamische en flexibel, ook qua geografische mobiliteit
  • je bent communicatievaardig en analytisch ingesteld
  • je bent zeer veiligheidsbewust
  • je bent een teamspeler, maar kunt ook zelfstandig werken, initiatief nemen en verantwoordelijkheden dragen
  • je bent goed in de omgang met mensen en hebt vaardigheden of potentieel in project management
  • je spreekt vloeiend Nederlands en bezit een actieve kennis van Engels

Meer weten over werken in een kerncentrale? Klik hier voor meer informatie.

 

Jouw contactpersoon

Caroline De Rom – caroline.derom@external.engie.com

Marie Braeckmans – marie.braeckmans@external.engie.com

NUC200ENGINEERDOEL

 

ID de l'offre d'emploi
16401
Organisation
Langue sur SAP SF
nl_NL
Niveau d'expérience
Domaine d'activité
Job Contract
Job Posting Date