SAP SuccessFactors id
32729
  Back

Business Analist Costing

Posting date : 30/05/2024

Requisition ID : 28845


Business Analist Costing

Bij ENGIE willen wij onze klanten ondersteunen op weg naar een CO2-vrije wereld in 2045. Daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. Voor ons én voor de klant. Het bepalen van de juiste prijs doen we dan ook samen, zodat we gezamenlijk kunnen groeien. Wil jij met ons meewerken aan de energietransitie op het gebied van data en IT, en in een dynamische energiemarkt? Lees dan verder.

 

Wat ga je doen als (Junior) Business Analist Costing?

Als business analist costing ben je verantwoordelijk voor het vaststellen van de kostprijzen voor onze klanten en het boeken van de gecontracteerde volumes. Jij bent de specialist die proactief meedenkt met Marketing & Sales (M&S) over het bieden van klantoplossingen, het optimaliseren en standaardiseren van processen op de afdeling, en het correct inschatten en kwantificeren van klantrisico’s.

 

Verder ga je:

 • De kostprijzen vaststellen voor de levering en teruglevering van elektriciteit, gas en groene energie aan klanten. Hierbij beoordeel je onder andere de aanvraag op juistheid en volledigheid. Ook controleer je of de kostprijs een correcte weergave is van de kosten en risico’s die gepaard gaan met het dragen van de programmaverantwoordelijkheid.
 • Zorgen voor een tijdige, volledige en juiste sourcing van de ingekochte posities.
 • Proactief meedenken en M&S adviseren over productoplossingen en bijbehorende risico’s voor de klant. Indien nodig ontwikkel en implementeer je op maat gemaakte producten.
 • Specialist zijn in het maken van kostprijsberekeningen en deze kennis inzetten om processen te optimaliseren en te automatiseren.
 • Continu de costing-processen optimaliseren en standaardiseren, waarbij je waar mogelijk automatisering toepast.

 

Waar kom je te werken?

Als energieleverancier werkt ENGIE hard aan de overgang naar een CO2-vrije economie. We verduurzamen onze klantportefeuilles en flexibele energiecentrales, en zetten ons in voor grootschalige groene waterstof, zonne- en windenergie, biogas en energieopslag. We helpen onze zakelijke en particuliere klanten bij het vinden van het best passende energiecontract en bij het beheer van hun energiekosten met energie- en duurzaamheidsoplossingen.

 

Jij maakt deel uit van het EMS-team in Zwolle. Binnen de afdeling EMS (Energy Management Sales)  werk je in het Team Costing, dat bestaat uit zes collega’s van verschillende leeftijden. Er heerst een cultuur van gezamenlijke verantwoordelijkheid, leergierigheid (begrijpen hoe dingen werken) en openheid. Samen met je collega-analisten werk je aan tastbare inzichten in de kosten voor zowel de organisatie als de klant.

 

Dit breng je mee:

Je begrijpt als geen ander het effect van actie en reactie in een proces, wat ervoor zorgt dat je nauwkeurig te werk gaat. Ook zoek je makkelijk de samenwerking met andere afdelingen op, begrijp je veranderingen en ben je van nature nieuwsgierig om zo processen beter te begrijpen. Verder:

 

 • Heb je een afgeronde HBO/WO-opleiding in een economische, wiskundige of financiële richting.
 • Je bent analytisch sterk en kunt complexe materie vertalen naar concrete oplossingen.
 • Je hebt affiniteit met IT-processen en kunt de vertaalslag maken naar wat dit betekent voor jouw werk.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent communicatief vaardig en een teamspeler

 

Wat bieden wij jou als (Junior) Business Analist Costing?

Een organisatie met veel aandacht voor de bedrijfscultuur en (door)groeimogelijkheden voor onze medewerkers. Daarnaast krijg je ook nog:

 

 • Een salaris tussen €3.200,- en €5.500,- obv een fulltime dienstverband (schaal A10); Definitieve inschaling vindt plaats aan de hand van meegebrachte kennis en ervaring;
 • Een contract voor een 32 – 40 uur per week;
 • 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en 3 ½ vitaliteitsdagen (o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • 8% vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 4,5%;
 • Een pensioenregeling bij het ABP waarvan wij 70% van de kosten op ons nemen;
 • Korting op je energiecontract met 100% groene stroom van ENGIE;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 500,- per jaar;
 • Goede reiskostenvergoeding, reizen met het OV wordt zelfs volledig vergoed.

 

Ben je enthousiast? Solliciteer dan meteen door op de button hieronder te klikken. Wacht niet te lang. De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

 

Heb je vragen?

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jos Boomsma, Senior Corporate Recruiter, via 06-12696240. Mocht je vragen hebben over de functie, dagelijkse werkzaamheden of het team, dan kun je contact opnemen met Ronald Kosters, Product Owner Costing, via 06-42104181. Een appje sturen mag ook.

 

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever, terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!"

Job Requisition ID on SAP SF
28845
Organization
Language on SAP SF
en_US
Job Contract
Job City
Job Posting Date
job_division_level_one
job_mapped_organization
  Back

Field Service Engineer Gas en Stoomturbines

Posting date : 08/04/2024

Requisition ID : 9115


Field Service Engineer Gas en Stoomturbines

Bij ENGIE ontwikkelen we de duurzame energie van morgen. Als Field Service Engineer Gas en Stoomturbines werk je mee aan onderhoud en vernieuwing van de elektriciteitscentrales die de energietransitie mogelijk maken. 

 

Wat ga je doen als Field Service Engineer Gas en Stoomturbines?  

Als Field Service Engineer Gas en Stoomturbines bij EMS ondersteun je zowel operationeel als strategisch de verschillende onderhoudsteams. Zo werk je actief mee aan de energie van morgen. Je organiseert en controleert de onderhoudswerkzaamheden aan gas en stoomturbines. En met alle werkzaamheden vergroot jij jouw know-how en groei je meer en meer in jouw rol als expert. Afhankelijk van het project waar je aan werkt, houd jij je bezig met:  

 

 • het uitvoeren van mechanische werkzaamheden aan de gas en stroomturbines; 
 • het coördineren van een team monteurs tijdens de uitvoering van de projecten met interne en externe middelen; 
 • Het beheren van projecten in zowel voorbereiding-, uitvoering- en consolidatiefasen;
 • Het ondersteunen van de projectleider met projectmanagement;  
 • Het respecteren en waarborgen van het kwaliteitsplan met inbegrip van de planning, het budget, veiligheidsvoorschriften en milieubeperkingen.  

 

 

Je bent op locatie aanwezig voor het begeleiden, testen en uitvoeren van verbeter- en vervangingsprojecten voor zowel ENGIE als voor leveranciers. Afwisselend werk, zowel qua uitvoering als qua locatie.  Met jouw werkzaamheden zie jij de energietransitie zich ontvouwen. Binnen een relatief kleine organisatie, maar wel met de middelen en stabiliteit van een grote corporate.  

 

Wie is ENGIE en waar kom je te werken? 

Als Field Service Engineer ben je onderdeel van het EMS team. EMS zorgt o.a. voor het (projectmatig) onderhoud van onze gas- en stoomturbines in Europa. Iets waar – om betrouwbaar te kunnen leveren - veel onderhoud bij komt kijken. Europe Maintenance Support (EMS) onderhoudt de gas- en stoomturbines die daarbij horen. De afdeling bestaat uit (Senior) Technicians en Assistent Projectleiders. Daarnaast heb je contact met de collega’s van andere expertises (zoals Ketel, Electrical etc) en met de collega’s van de locaties waar de revisiewerkzaamheden verricht worden.

 

Als Field Service Engineer ben je onderdeel van team van 30 collega’s. Jullie delen jullie kennis en werken dagelijks samen met een mooie dosis humor. Elke collega heeft een eigen expertise met de bijbehorende verantwoordelijkheid. Het is hard werken, maar in een relaxte, open en collegiale sfeer. In een internationale omgeving waarbij we de successen samen vieren. 

 

Wat neem jij mee? 

Techniek, grote industriële machines en systemen… Een omgeving waar jij op je plek bent. De techniek heeft je altijd al getrokken en je weet hier alles van. Met jouw analytische brein los je graag problemen op. En met jouw communicatieve vaardigheden kun je makkelijk schakelen met zowel technici als engineers. Als team zorg je er samen voor dat het werk wordt gedaan en de klus geklaard. Want samen kom je nu eenmaal verder en groei je allemaal.   

 

Daarnaast heb je: 

 

 • Je hebt minimaal een Mbo-opleiding richting WTB, AOT of een direct vergelijkbare opleiding. Je hebt bovendien een enorme drive om jezelf verder te ontwikkelen binnen de gas en stroomturbines; 
 • Je bent een teamspeler, je gaat namelijk veel met jouw team op pad. Je kunt en je wilt contractors aansturen en je snapt dat de klus geklaard moet worden;
 • Je bent in bezit van rijbewijs B. Certificaten zoals VOL-VCA, BA4-5 training, werkervaring aan rotating equipement is mooi meegenomen;
 • Beheers je zowel Nederlands als Engels vloeiend (in woord en schrift).  

 

Het is voor jou geen probleem - indien noodzakelijk- tijdens de weekenden te werken om geplande en onvoorziene interventies uit te voeren. Het kan zijn dat je een deel van het jaar in het buitenland werkzaam bent (meestal Europa, incidenteel buiten Europa). En wij ondersteunen je daarin met o.a. overnachting en vervoer. Mocht je hier meer van willen weten neem dan contact met ons op.

 

En mocht je (nog) niet helemaal alle kennis en ervaring meenemen en je wilt dit snel leren? Dan mag je ook contact met ons opnemen voor andere mogelijkheden binnen EMS en Engie.

 

Wat bieden wij jou als Field Service Engineer Gas en Stoomturbines? 

Het bouwen aan CO2 neutrale oplossingen van morgen kunnen we enkel met de beste collega’s, die goed in hun vel zitten. We besteden dan ook veel aandacht aan de bedrijfscultuur en (door)groeimogelijkheden voor onze medewerkers. Daarnaast krijg je ook nog:

 

 • Hier hoort een salaris bij van € 3.114,- tot € 5.338,- bruto per maand obv een fulltime werkweek, met doorgroeimogelijkheden (afhankelijk van jouw kennis en ervaring);
 • We kennen nog een uitgebreide vergoedingsregeling voor werken in het buitenland;
 • Een contract voor een 32 – 38 uur per week;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen (o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • 3,5 vitaliteitsdagen per jaar;
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering;
 • Een pensioenregeling bij het ABP waarvan wij 70% van de kosten op ons nemen;
 • Korting op je energiecontract met 100% groene stroom van ENGIE;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 500,- per jaar;
 • Zakelijke kilometers worden aantrekkelijk vergoed en bij veel kilometers, kijken we naar een leaseauto;
 • Op de Eems en de Maxima centrale kan je gratis gebruik maken van de sportfaciliteiten.

 

Ben je enthousiast? Solliciteer dan meteen door op de button hieronder te klikken. Wacht niet te lang. De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

 

En mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan kun je contact met ons opnemen. Dat kan met Sander Jongste via sander.jongste@engie.com. Mocht je nog vragen hebben over de procedure of over werken bij Engie, neem dan contact op met Jos Boomsma, Senior Corporate Recruiter, via 06-12696240 of via jos.boomsma@engie.com.

 

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!

Job Requisition ID on SAP SF
9115
Language on SAP SF
en_US
Contract Type
Job Contract
Job Employee Type
Job City
Job Posting Date
job_division_level_one
job_mapped_organization
  Back

Field Service Engineer Generatoren

Posting date : 19/06/2023

Requisition ID : 8963


Field Service Engineer Generatoren

Bij ENGIE ontwikkelen we de duurzame energie van morgen. Als field service engineer generatoren werk je mee aan onderhoud en vernieuwing van de elektriciteitscentrales die de energietransitie mogelijk maken. 

 

Wat ga je doen als Field Service Engineer Generatoren?  

Als Field Service Engineer Generatoren bij EMS ondersteun je zowel operationeel als strategisch de verschillende onderhoudsteams. Zo werk je actief mee aan de energie van morgen. Je organiseert en controleert de onderhoudswerkzaamheden aan industriële generatoren en hulpsystemen. Denk aan het vernieuwen van elektrische uitrusting, aggregatie- en protectiesystemen. Afhankelijk van het project waar je aan werkt, houd jij je bezig met:  

 

 • het uitvoeren van mechanische en elektrische werkzaamheden aan de generatoren; 
 • het coördineren van een team monteurs tijdens de uitvoering van de projecten met interne en externe middelen; 
 • Het beheren van projecten in zowel voorbereiding-, uitvoering- en consolidatiefase;
 • Het ondersteunen van de projectleider met projectmanagement;
 • Het respecteren en waarborgen het kwaliteitsplan waaronder de planning, het budget, veiligheidsvoorschriften en milieubeperkingen.  

 

 

Je bent op locatie aanwezig voor het begeleiden, testen en uitvoeren van verbeter- en vervangingsprojecten voor zowel ENGIE als voor leveranciers. Afwisselend werk, zowel qua uitvoering als qua locatie. En met alle werkzaamheden vergroot jij jouw know-how en groei je meer en meer in jouw rol als expert. Met jouw werkzaamheden zie jij de energietransitie zich ontvouwen. Binnen een relatief kleine organisatie, maar wel met de middelen en stabiliteit van een grote corporate.  

 

 

Wie is ENGIE en waar kom je te werken? 

Als Field Service Engineer ben je onderdeel van het EMS team. EMS zorgt o.a. voor het (projectmatig) onderhoud van onze generatoren in Europa. Iets waar – om betrouwbaar te kunnen leveren - veel onderhoud bij komt kijken. Europe Maintenance Support (EMS) onderhoudt de generatoren, gas- en stoomturbines die daarbij horen. De afdeling bestaat uit (Senior) technicians en Assistent Projectleiders. Daarnaast heb je contact met de collega’s van andere expertises (zoals Ketel, Electrical etc) en met de collega’s van de locaties waar de revisiewerkzaamheden verricht worden.

 

Als Field Service Engineer ben je onderdeel van team van 30 collega’s. Jullie delen jullie kennis en werken dagelijks samen met een mooie dosis humor. Elke collega heeft een eigen expertise met de bijbehorende verantwoordelijkheid. Het is hard werken, maar in een relaxte, open en collegiale sfeer. In een internationale omgeving waarbij we de successen samen vieren. 

 

 

Wat neem jij mee? 

Techniek, grote industriële machines en systemen… Een omgeving waar jij op je plek bent. De (elektro)techniek heeft je altijd al getrokken en je weet hier alles van. Met jouw analytische brein los je graag problemen op. En met jouw communicatieve vaardigheden kun je makkelijk schakelen met zowel technici als engineers. Als team zorg je er samen voor dat het werk wordt gedaan en de klus geklaard. Want samen kom je nu eenmaal verder en groei je allemaal.   

 

Daarnaast heb je: 

 

 • Je hebt minimaal een Mbo-opleiding richting Electrotechniek, AOT of een direct vergelijkbare opleiding. Je hebt bovendien een enorme drive om jezelf verder te ontwikkelen binnen generatoren;
 • Je bent een teamspeler, je gaat namelijk veel met jouw team op pad. Je kunt en je wilt contractors aansturen en je snapt dat de klus geklaard moet worden;
 • Je bent in bezit van rijbewijs B. Certificaten zoals VOL-VCA, werkervaring aan rotating equipement is mooi meegenomen;
 • Beheers je zowel Nederlands als Engels vloeiend (in woord en schrift).  

 

Het is voor jou geen probleem - indien noodzakelijk- tijdens de weekenden te werken om geplande en onvoorziene interventies uit te voeren. Het kan zijn dat je een (klein) deel van het jaar in het buitenland werkzaam bent (meestal Europa, incidenteel buiten Europa). En wij ondersteunen je daarin met o.a. overnachting en vervoer. Mocht je hier meer van willen weten neem dan contact met ons op.

 

 

En mocht je (nog) niet helemaal alle kennis en ervaring meenemen en je wilt dit snel leren? Dan mag je ook contact met ons opnemen voor andere mogelijkheden binnen EMS en Engie.

 

Wat bieden wij jou als Field Service Engineer Generatoren? 

Het bouwen aan CO2 neutrale oplossingen van morgen kunnen we enkel met de beste collega’s, die goed in hun vel zitten. We besteden dan ook veel aandacht aan de bedrijfscultuur en (door)groeimogelijkheden voor onze medewerkers. Daarnaast krijg je ook nog:

 

 • Een salaris tussen €3.114,- en €5.338,- bruto per maand obv een fulltime dienstverband. Je kunt bij ons doorgroeien naar naar een functie als Senior Field Servive Engineer.
 • Doorgroeimogelijkheden (afhankelijk van jouw kennis en ervaring);
 • We kennen nog een uitgebreide vergoedingsregeling voor werken in het buitenland;
 • Een contract voor een 32 – 38 uur per week;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen (o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • 3,5 vitaliteitsdagen;
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering;
 • Een pensioenregeling bij het ABP waarvan wij 70% van de kosten op ons nemen;
 • Korting op je energiecontract met 100% groene stroom van ENGIE;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 500,- per jaar;
 • Zakelijke kilometers worden aantrekkelijk vergoed en bij veel kilometers, kijken we naar een leaseauto;
 • Op de Eems en de Maxima centrale kan je gratis gebruik maken van de sportfaciliteiten.

 

 

Ben je enthousiast? Solliciteer dan meteen door op de button hieronder te klikken. Wacht niet te lang. De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

 

En mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan kun je contact met ons opnemen. Dat kan met Sander Jongste via sander.jongste@engie.com. Mocht je nog vragen hebben over de procedure of over werken bij Engie, neem dan contact op met Jos Boomsma, Senior Corporate Recruiter, via 06-12696240 of via jos.boomsma@engie.com

 

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!

Job Requisition ID on SAP SF
8963
Language on SAP SF
en_US
Contract Type
Job Contract
Job Employee Type
Job City
Job Posting Date
job_division_level_one
job_mapped_organization