Back

Productietechnicus in de Eemscentrale

Posting date : 28/03/2024

Requisition ID : 24935


Bij ENGIE ontwikkelen we duurzame energie voor de toekomst. We zetten ons in voor een CO2-neutrale economie en werken hard aan innovatieve oplossingen. Als Productietechnicus speel jij een cruciale rol binnen onze Eemscentrale en de energietransitie. Je komt te werken in een omgeving met hoogwaardige techniek en jouw en onze veiligheid staat voorop.

 

Wat ga je doen als Productietechnicus?

Binnen de Eemscentrale ben je medeverantwoordelijk voor maar liefst 10% van het opgestelde vermogen in Nederland! Een baan met veel verantwoordelijkheid. Jouw taak is ervoor te zorgen dat onze productiemiddelen en installaties in goede staat verkeren, zodat ze optimaal functioneren. Je werkt in een technische omgeving met veel dynamiek (bijvoorbeeld bij het opstarten van de eenheden) en een sterk veiligheidsgevoel. Jouw werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Het bewaken van het productieproces en indien nodig ingrijpen of bijsturen.
 • Efficiënte realisatie van de productieplanning.
 • Het in- en uit bedrijf nemen van installaties.
 • Eerste analyse van verstoringen, die je indien mogelijk zelf verhelpt, of anders doorgeeft via een werkopdracht aan de afdeling onderhoud.
 • Veiligstellen van installatiedelen.
 • Het uitgeven van werkvergunningen zodat onderhoud kan plaatsvinden.

Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, maar als onderdeel van een team waarin we elkaar helpen en ondersteunen. We werken volgens strikte instructies en procedures om veilig samen te werken. Daarnaast is het indienen van voorstellen voor verbeteringen aan de productie-installaties een essentieel onderdeel van jouw werk. Bij ons krijg je bovendien een volledig opleidingstraject om je te ontwikkelen tot een ervaren productietechnicus.

 

Waar kom je te werken?

Als energieleverancier werkt ENGIE hard aan de overgang naar een CO2-neutrale economie. Daarvoor zetten we in op verduurzaming van onze klantportefeuilles en flexibele energiecentrales, en werken we aan grootschalige groene waterstof, zon- en windenergie, biogas en energieopslag.

 

In Groningen staat de Eemscentrale, bestaande uit vijf STEG-eenheden (de EC3 tot en met EC7), die samen een productiecapaciteit hebben van 1800 MW. Dit komt neer op ongeveer 10% van het totale opgestelde vermogen in Nederland. De aanwezigheid van vijf STEG-eenheden is uniek in Europa en ook wereldwijd zeer uitzonderlijk.

De Eemscentrale produceert niet alleen elektriciteit, maar ook warmte. Deze warmte wordt benut voor ruimteverwarming van de centrale en dienstgebouwen. Zo wordt de energie uit het aardgas nog beter benut.

 

Wat neem jij mee als Productietechnicus?

Als productietechnicus ben je verantwoordelijk voor inspecties, keuringen, storingen, reparaties en aanpassingen. Deze werkzaamheden voer je uit binnen een werkomgeving waar alle installaties groot zijn en de processen indrukwekkend. Je werkt graag in teamverband en hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen als productietechnicus. Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde MBO opleiding zeevaartschool, algemene operationele techniek of een vergelijkbare richting.
 • Relevante werkervaring binnen een vergelijkbare werkomgeving, zoals de (chemische) procesindustrie of elektriciteitsproductie.
 • Je streeft naar kwaliteit en continuïteit, en veiligheid en milieubewustzijn zijn voor jou vanzelfsprekend. Je draagt voortdurend zorg voor je eigen veiligheid en gezondheid, evenals die van je collega’s.

 

Wat bieden wij jou als Productietechnicus / Operator?

Wil je deze tekst controleren op spelling en grammatica? Wij kunnen enkel bouwen aan CO2-neutrale oplossingen van morgen door collega’s duurzaam aan ons te binden. Daarom besteden we dan ook veel aandacht aan de bedrijfscultuur en (doorgroei)mogelijkheden, onder andere door het aanbieden van een persoonlijk ontwikkelbudget. Maar dat is niet alles! Je krijgt ook:

 • Salaris afhankelijk van ervaring tussen €2.800,- en €4.900,- op basis van een fulltime (38 uur) dienstverband (inschaling in schaal A8 met mogelijke doorgroei naar A9).
 • In deze functie krijg je ook een opleiding van ons en de mogelijkheid om door te groeien naar een rol als senior productietechnicus.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 4,5%.
 • 6 ploegendienst – met 25% ploegentoeslag.
 • 25 vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband.
 • 3,5 vitaliteitsdagen per jaar.
 • Een pensioenregeling bij het ABP met een werkgeversbijdrage van 70%.
 • Aantrekkelijke ouderschapsregelingen.

 

Ben je enthousiast? Solliciteer dan meteen door op de button hieronder te klikken. Wacht niet te lang, want de vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

 

Als je nog vragen hebt voordat je de knoop doorhakt, neem dan gerust contact op met Roel Zeilstra via roel.zeilstra@engie.com (Teamleider Bedrijfsvoering Eemscentrale). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Annette Vreugdenhil via annette.vreugdenhil@engie.com. Door de zomervakantie kan een reactie wat langer uitblijven.

 

Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstige werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden dat ze een 100% match zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!

Job Requisition ID on SAP SF
24935
Language on SAP SF
nl_NL
Level of Experience
Country
Job Contract
Job City
Job Posting Date
job_division_level_one
job_mapped_organization